/ IStock
Обвиняем за смъртта на майка си в с. Рогозен е предаден на съд във Враца.

58-годишният мъж и майка му живеели заедно, но синът не работел, често залагал на спортни мачове, употребявал алкохол и ставал агресивен. Възрастната жена споделяла на близки, че синът й често я удрял.

Вечерта на 26 декември миналата година той се прибрал пиян, пребил майка си и я оставил да лежи на земята. На сутринта преместил жената на легло, видимо тя не се чувствала добре. Едва в късния следобед бил повикан медицински екип, който транспортирал пострадалата до болница. След изписването жената била настанена в хоспис в столицата, но няколко седмици по-късно починала.

Син уби възрастната си майка в Сливен

Според заключението на съдебномедицинските експертизи причината за смъртта й е закрита черепно-мозъчна травма, довела до общомозъчен оток и парализа на жизнено важни мозъчни центрове. Налице е причинно-следствена връзка между нанесения от мъжа побой и получените увреждания, довели до смъртта й.

Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият се е признал за виновен, дал е обяснения по случая и е изказал съжаление за стореното.

Предстои делото срещу него за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда, да продължи в съда.
 
 
Прокуратура