Обучават безплатно младежи по ИКТ
Обучават безплатно младежи по ИКТ / Дарик Враца - архив

Второто издание на безплатното обучение по информационни и комуникационни технологии за младежи до 29-годишна възраст започна днес в Монтана. Занятията ще се провеждат в компютърната зала на Регионална библиотека "Гео Милев". Организатор е СНЦ „Младежки СевероЗапад" - Монтана.

В рамките на курса ще бъдат обучени 10 младежи като с приоритет са незаетите лица. Обучението е напълно безплатно, а завършилите ще получат и сертификат за успешно преминат курс. В плана за обучение са включени теми като: запознаване с компютърната конфигурация, работа с текстообработващи програми, инсталиране на приложения, създаване и форматиране на таблици, сортиране на списъци и параграфи, изготвяне на презентации, работа с Интернет и др.

Общата продължителност на курса е 1 седмица - общо 20 часа. В зависимост от броя на желаещите е възможно да бъдат организирани и последващи издания на обучението. Електронно заявление за включване в обученията може да бъде попъленено на адрес:www.msz-montana.ml, уточняват още от СНЦ „Младежки СевероЗапад" - Монтана.