Обсъждат Изграждане на газопровод Южен поток през врачанско
Обсъждат Изграждане на газопровод Южен поток през врачанско / Снимка: webcafe.bg

Среща за запознаване с проект „Изграждане на газопровод Южен поток" на територията на Република България организира Областният управител Пепа Владимирова. Консултациите на Областният управител и компания „Южен поток България" АД са на основание чл.95 от Закона за опазване на околната среда и чл.9 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценката на въздействието върху околната среда /ОВОС/.

На срещата ще бъде разяснено изработването на Задание за обхвата и съдържанието на ОВОС за цялостното инвестиционно намерени на възложителя.

Тя ще се проведе на 10.02.2012 г. от 13.00ч. в Областна администрация - Враца, зала VІ ет.

Организаторите канят за участие в срещата кметовете на общините Козлодуй, Мизия, Оряхово, през които ще минава газопроводът, както и местната общественост.

900-километровия газопровод трябва да доставя до 63 млрд. куб. м. природен газ от Централна Азия и Русия до Европа, като се предвижда съоръжението да бъде пуснато в експлоатация през декември 2015 година.

 Проектът е на предполагаема стойност 10 млрд. евро и се очаква да приключи за по-малко от три години след одобрение на Европейския съюз, информира wikipedia.