/ Дарик - Враца
Битовата престъпност, тежките престъпления и телефонните измами ще са основните приоритети в работата на новия директор на Областната дирекция на МВР във Враца старши комисар Янко Янколов. Това каза самият той днес пред медиите.

Едно от първите разпореждания, които е дал след пристигането му във Враца преди по-малко от месец, е пред всяко училище сутрин да има патрулиращи полицаи. Те вече следят за безопасното пристигане на децата в училищата, както и за правилното пресичане  на децата, така и за спазването на предимство на пешеходните пътеки. Янколов подчерта също, че сред приоритети в дейността на полицията във Враца ще са и проституиращите лица по международния път Е-79.

Като основен проблем вътре в самата областна дирекция на МВР той определи дисциплината. “Доста работа на чака, но аз казах на колегите, че не съм дошъл, за да вървя против тях, а заедно да вървим напред” – коментира Янколов. Относно текучеството на кадри директорът заяви, че недокомплекта на кадри в дирекцията във Враца е на едно от най-ниските нива в страната. Към момента не са заети едва между 6 и 8 % от щатните бройки за полицаи.