/ Община Видин
Петнадесетото състезание се провежда под патронажа на кмета на Община Видин, със съдействието на Регионално управление на образованието и Съюза на математиците в България - секция Видин. В него взеха участие 428 ученици от цялата страна, от Сърбия и Румъния, както и трима бивши ученици.

Наградиха победителите в състезанието „Аз познавам Видин”

Огнян Ценков присъства на официалната  церемония по награждаване на участниците в Димитровденското математическо състезание, която се проведе в залата на Общинския съвет. Гости на събитието бяха още Веселка Асенова, началник на Регионалното управление на образованието и Георги Иванчев, дългогодишен директор на Профилирана природоматематическа гимназия “Екзарх Антим I” и почетен гражданин на Видин.      

Състезанието
netinfo

Ценков връчи златните медали на 13 участници, класирали се на първо място в категориите от 3 до 12 клас, както и в категория „бивши ученици”. Тази година също бе връчена специалната парична награда на кмета на общината.

Седем от тях са от ППМГ “Екзарх Антим I”: Вероника Радулова, Николай Николаев, Гергана Димитрова, Елена Радулова, Петър Петков, Рая Симеонова и Деян Емилов; Виктория Ванчева и Цветана Обесникова - СУ „Цар Симеон Велики”; Мария-Анна Бисерова Боянова - ГПЧЕ „Йордан Радичков” и Михаил Димитров - ОУ „Иван Вазов”, гр. Видин.

Състезание във Видин
netinfo
       

На церемонията по награждаването Веселка Асенова връчи сребърните медали, а Георги Иванчев - бронзовите. Кметът поздрави всички и благодари на Съюза на математиците на България - секция Видин за труда и усилията, които полагат за осъществяването на традиционното състезание всяка година.

Състезание Видин
Община Видин