/ iStock/Getty Images
Обвиняем за хулиганство и заплашване на екип на Спешна медицинска помощ в Криводол е с наложено наказание, съобщиха от прокуратурата.

Той е привлечен към наказателна отговорност от Районната прокуратура във Враца, се е признал за виновен. На 18 октомври 2021 г., на ул. „Замфир Попов“ той проявил агресия спрямо фелдшер във Филиала за спешна медицинска помощ.

Отново агресия над медици в Самоков

Носейки в ръката дървен кол, той заплашил и отправил нецензурни думи към медицинския специалист. Извършителят взел ключ от специализирания автомобил, с което целял да попречи на медицинския екип, отзовал се на адреса за оказване на спешна медицинска помощ, да потегли към болницата.

Обвиняемият обиждал фелдшера и водача на линейката, заплашвал ги с побой. С действията си той. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Между защитата на обвиняемия и прокуратурата е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. С определение на съда му е наложено наказание глоба в размер на 500 лева и обществено порицание, което има последиците на влязла в сила присъда.