/ Община Лом
В Лом има 15 пункта, на които водоноски раздават вода за битови нужди.

Обявиха местата, където пристигат водоноските за бедстващите хора в Ломско

Те са в кв. „Калето“, кв. „Зорница“, кв. „Младост“, кв. „Стадиона“, кв. „Младеново“ (на ул. „Ковачишка“ и на ул. „Софийска“ - центъра),  „Т Маркет“, Общинския пазар, на ул. „Веслец“ №27, на кръстовището на ул. „Вл. Заимов“ и „Добруджа“, на кръстовището на ул. „Т. Каблешков“ и ул. „Шишман“, на паркинга пред болницата на ул. „Симеон“, в жилищата на бившия захарен завод, в кв.. Моминброд и кв. „Хумата“. Предвидена е водонска и за с. Добри дол.
 
Водата от водоноските е предназначена само за битови нужди. Водоноските ще бъдат на разположение всеки ден до 19.00 часа, до отмяна на бедственото положение.
 
На същите 15 пункта, до водоноските, се раздава и питейна вода в туби. Пунктовете вече се зареждат поетапно с питейна вода, която ще се раздава до изчерпване на количествата.  На хора с увреждания, самотно живеещи възрастни, крайно бедни и други социално уязвими групи, водата и питейната вода се доставя чрез общинските социални институции.
 
Обявиха бедствено положение в Лом

„Изказвам сърдечна благодарност на „Ломско пиво“, които безвъзмездно зареждат водоноските с вода, на ГД ПБЗН и регионалните й структури в Монтана,  Враца,  Пирдоп, Своге, на общините Монтана, Козлодуй и Вълчедръм, на ВиК-Монтана и фирма „Голден  Хендс“ - за осигурените водоноски и цялостна подкрепа.

Сърдечна благодарност и на Българския Червен Кръст, на производителите на минерална вода „Банкя“ „Девин“ и „Ком“ за безвъзмездното осигуряване на питейна вода, както и на всички общини, фирми и организации, които се отзоваха и са в готовност да ни помогнат, ако се наложи", каза кметът Пенка Пенкова.
 
Доставката на вода за битови и питейни нужди ще продължи до отмяна на бедственото положение.