/ Дарик-Враца
Монтана ще подпише партньорско споразумение с китайския град Инчуан, съобщи кметът Златко Живков преди заминаването си за източната държава на 12 март. В тричленната делегация влизат и заместник-кметът Тихомир Антонов и изпълнителният директор на „Палемонтех” Надя Младенова.

Домакините са подготвили богата програма за българските си гости. Предвидено е посещение на екологичен, логистичен и индустриален парк, инкубационен център фирма за преработка на храни и филмов център
 
Инчуан е град в северноцентрален автономен район с 2000 годишна история. Той е традиционен търговски и административен център на провинция Нинся Хуей. Населението в градската част е 1 290 170 жители, а в по-обширния район 1 993 088 жители.

Наричат Инчуан най-умният град на бъдещето в Китай. Причината е, че властите са въвели новите технологии в повечето сфери на обществения живот. При достъп в учреждения  и дори в градския транспорт се използват сканиращи устройства.

Кошчетата за боклук са оборудвани със специални сензори, които регистрират приближаването на човек и се отварят автоматично. Холограмни изображения на служители поздравяват с усмивка всеки посетител в градския съвет.

През 2017 година град Инчуан е признат от централното правителство на Китай за най-добре управляван провинциален център с най-умен град на бъдещето.