Младежи от малцинствата на работа в Областна администрация
Младежи от малцинствата на работа в Областна администрация / netinfo

Един работен ден в Областна администрация изкарват днес трима младежи от ромски произход. Дванадесетокалсничката Диянка Давидова от Спортното училище и десетокласниците Цветомир Ненов от ПМГ и Калин Каменов от Езиковата гимназия.

Те са част от ромската общност, а днес са в екипа на областния управител във връзка с програма, която реализира Областният съвет по етнически и демографски въпроси. Програмата цели стимулиране в образованието и развитие в живота на деца от малцинствата чрез информация и практическо запознаване с работата на различни институции.

Диянка е почти пълна отличничка и е лекоатлетическа гордост на Спортното училище във Враца. Само преди броени дни тя стана седма в Международен маратон, провел се в София. Цветомир учи в математическа паралелка с немски език и също е отличник, а Красимир изучава английски и немски, като миналата година е завършил с успех много добър.

В 16.00 часа лично областният управител д-р Антонио Георгиев ще връчи сертификатите на тримата младежи и ще ги приеме в своя кабинет.