Млад водач изпадна в кома след катастрофа
Млад водач изпадна в кома след катастрофа / Дарик Враца - архив

Двама са пострадали при катастрофа, станала предишната нощ в село Лехчево. Водачът на лек автомобил "Фолксваген Венто" с монтанска регистрация при движение с несъобразена с пътните условия скорост загубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение, колата се завъртяла странично и с дясната си част се блъснала в стълб от електропреносната мрежа.

При катастрофата е пострадал водачът –С.Р./28 г./ от село Малорад, общ. Борован, обл. Враца, който е транспортиран и настанен за лечение в МБАЛ Монтана в кома и черепно- мозъчна травма, с опасност за живота. В МБАЛ Монтана с частен автомобил е транспортиран Д.В./25 г./ от село Лехчево, общ. Бойчиновци. Той обяснил, че пътувал в катастрофиралия автомобил, но сам напуснал колата. Д.В. е без фрактури, с натъртвания в областта на гръдния кош, без опасност за живота.

По собствено желание е напуснал хирургично отделение при МБАЛ Монтана, където е бил настанен за наблюдение. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ Монтана. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. "б" във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК в РУ Монтана.