Министерството на извънредните ситуации издава книга
Министерството на извънредните ситуации издава книга / netinfo
Министерството на извънредните ситуации ще представи Книга на учителя за обучение за защита при бедствия и аварии. Тя е резултат от проекта “Превенция на бедствия и аварии чрез системата на средното образование в България”, реализиран в партньорство между Министерството на извънредните ситуации, Министерство на образованието и науката и Програмата на ООН за развитие.

Книгата за учителя съдържа методически разработки за обучение за защита при бедствия и аварии и е предназначена за трите етапа на образование – начален, прогимназиален и гимназиален. Методологията включва разработки на нови, интерактивни и интеграционни методи на обучение, чиято цел е да повишат привлекателността и качеството на учебния процес и да повишат интереса на учениците. В материалите е акцентирано върху засилване на практическата приложимост на обучението.

Книгата на учителя ще бъде представена на пресконференция утре в Монтана. С това събитие Министерството на извънредните ситуации отбелязва Международния ден за намаляване на опасностите от стихийни бедствия.