Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БСП Враца
“Вече една трета от това, което изкарва всеки един от вас, не е ваше – дължим го! Бойко Борисов ни го взе в аванс! 30 % от всичко, произведено в България вече е дълг! Господин Борисов, не искаме вашата финансова стабилност, която представлява 27 милиарда лева дълг! Това не може да продължава така!” –  заяви снощи пред врачани Корнелия Нинова. Председателят на БСП бе в града на среща с избирателите, които изпълниха голямата зала на театъра. Пред тях Нинова постави остро проблемите във всяка сфера от живота в България и решенията, които предлага БСП.

Корнелия Нинова
БСП Враца

“Обещах на Бойко Борисов всеки път да му отправям по една тема за дебат. Избрах от Враца това да е образованието, което е приоритет и за тях, и за нас. Правителството на Бойко Борисов сложи кръст на българското образование! Техният закон за предучилищно и училищно образование обрече децата на неграмотност! Взе парите от държавните и общински училища и ги даде на частните колежи. Промени учебниците така, че без малко да смени “Под игото” с “Робинзон Крузо”. И тази година децата ще тръгнат на училище без учебници. И сега имат наглостта да кажат, че образованието е техен приоритет!” – подчерта Корнелия Нинова. Тя представи приоритетите на БСП в тази сфера – отмяна на закона за предучилищно и училищно образование, въвеждане на един учебник за един клас, промяна в политиката към БАН и средствата за наука, промяна в отношението към учителите, връщане на професионалното образование и професионалните техникуми.

Иван Генов
БСП - Враца

Нинова говори също за здравеопазването, като нарече сегашното отношение към пациентите геноцид, за икономиката, в която българските производители са поставени на колене, за сигурността, където битовата престъпност залива страната и в повечето случаи минава към т.нар. “маловажните престъпления”, за които няма наказание. Председателят на БСП говори и за отношението към младите и за демографския срив. “Искаме защита на националните интереси! Искаме промяна! Помогнете ни да я направим заедно на 26 март с бюлетина номер 10!” – призова Корнелия Нинова.

“С такъв лидер няма никакъв шанс за противниците! Ние тръгваме за победа и то такава, че след 26 март България да се управлява от хора, които не обещават, а изпълняват!” – заяви Иван Генов, водач на листата на кандидатите за народни представители от “БСП за България” за врачанска област.

Предизборна среща на БСП
БСП Враца