3-ти март
3-ти март / БСП Враца
Кандидатите за народни представители от „БСП за България“ за област Враца днес взеха участие в общоградското тържество по повод националния празник 3 март. Церемонията по издигането на националния флаг се състоя на централния градски площад пред паметника на Христо Ботев. „Националният ни празник трябва да обединява, а не да разединява. Искам да поздравя всички българи, независимо от политическата им принадлежност. Нека днес бъдем преди всичко българи, да се радваме на празника, да сме щастливи, да сме горди със своите предци, които в продължение на пет века съхраниха българщината. Тук стоим пред паметника на една от иконите на българската революция – Христо Ботев. Заедно с българските революционери, живота си за нашата свобода са дали и войници от Русия, Украйна, Финландия и Беларус - всеки е дал най-ценното, което има, за да бъдем днес ние отново държава. Това трябва да ни накара да загърбим омразата и да се обединим за издигане на просперитета и защита интересите на родината ни, за да може нашите деца и внуци да се гордеят, че са българи. Трети март е велик ден за България!“ – каза водачът на листата Иван Генов.

„Няма друг ден в българската история, който да събира в едно възторг, почит и преклонение към освободителите, към героите в шипченската епопея, към героите на априлското въстание. Днешният ден е много силно емоционален, защото ни напомня за българския дух и за това, че сме синове на една велика българска нация. Дълбок поклон пред героите, които ни подариха свободата и честит национален празник“ - каза Николай Иванов, втори в листата на „БСП за България“ за Враца.

3-ти
БСП Враца


Кандидатът за народен представител Анастас Попдимитров подчерта, че освен дължимата почит към героите, е хубаво на този ден да си пожелаем и нещо лично - прекрасното настроение от днешния ден да стане част от ежедневието ни.
В края на тържеството на площад „Христо Ботев“ кандидатите за народни представители Иван Генов, Николай Иванов, Анастас Попдимитров и Цветелина Дамяновска поднесоха цветя пред паметника на Войводата.