Инспектираха пътя Видин - Димово
Инспектираха пътя Видин - Димово / Дарик Враца - архив

Инспекция на състоянието на републиканската пътна мрежа при настъпилата зимна обстановка направи днес областният управител Момчил Станков. Той огледа участъка Видин - Димово на главен път Е-79, където  вчера движението беше временно спряно, заради два пътни инцидента с чуждестранни тирове. Както през изминалия ден, така и днес трасето е почистено до асфалт и е опесъчено. Пътят е проходим и движението на леки и тежки автомобили се осъществява нормално при зимни условия, увери се на място областният управител.

През изминалото денонощие не са регистрирани тежки инциденти на територията на 11-те общини в област Видин. Екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са оказали техническа помощ в три инцидента, при които не са пострадали хора.

 

Нормално е електрозахранването и водоснабдяването във всички населени места. Там, където възникват аварии, се отстраняват своевременно. В постоянна координация и взаимодействие са структурите от единната спасителна система за реакция при евентуално усложняване на обстановката в региона, пряко наблюдавана от областния управител Момчил Станков и в качеството му на председател на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния щаб.