Враца осъмна блокирана от жандармерия и служители на ГДБОП. Постове има не само на входно-изходните пътни артерии на града, а и на по-големи кръстовища. Проверяват се предимно луксозни коли. Официална информация за акцията обаче все още няма. Но по думите на главния секретар на МВР комисар Младен Маринов пред бТВ вече има и задържани.

Извършват се претърсвания и се събират доказателства, посочи още главният секретар на МВР. Акцията, която е започнала още рано сутринта, се провежда от ГДБОП и ОД на МВР-Враца съвместно с жандармерията.

Разкриха изключително брутална престъпна група, върлувала из Врачанско

Миналата седмица акция на органите на реда имаше и в областта, и при нея бяха задържани 7 човека от групата на Цветомир Ценов-Квиц, а двама продължиха да се издирват. Групата е действала на цялата територията на Врачанско, но най-вече в Козлодуй, околните села и областния град.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов тогава обяви, че подобни организирани престъпни групи действат във всеки един по-голям град в България и акции по тяхното неутрализиране ще се провеждат постоянно. В края на срещата с врачанските медии той обяви "Очаквайте ни скоро пак нощем, съвсем скоро".

Ивайло Спиридонов на преден план
Дарик Враца