Фрезоват две отсечки на пътя Враца - Мездра
Фрезоват две отсечки на пътя Враца - Мездра / снимка: Шанс нюз

Фрезоване на два участъка от международния път Е-79, който свързва Враца и Мездра, започва днес. Причината са зачестилите катастрофи в двете отсечки. Последната катастрофа в този район бе в понеделник, когато ТИР се поднесе по мократа настилка, част от него се обърна в канавката, а по шосето се разсипаха десетки кенове с бира. Набраздяването на пътната настилка ще доведе до по-добро сцепление между гумите на автомобилите и асфалта. Единият участък е след бензиностанции „Ромпетрол" и в двете платна на пътя, а другият - след консервната фабрика край Мездра.

Фрезоването ще се извърши от "Областното пътно управление" - Враца и за него е взето разрешение от Агенция "Пътна инфраструктура". Сега ще бъдат набраздени 1 350 кв м от участъка след бензиностанциите в двете платна и 350 кв м в района до консервната фабрика. "Това е, което можем да направим сега. През пролетта ще се търси по-подходяща мярка" - коментира инж. Стефан Илиев, директор на "Областно пътно управление" - Враца.

При наличие на средства ще бъде възстановена и 135 метра от еластичната двойна ограда, която бе унищожена напълно при инцидента от 10 октомври.