Елитни танцови двойки ще се включат в Огоста данс
Елитни танцови двойки ще се включат в Огоста данс / Личен архив

С изпълнения на Държавна симфониета - Видин, ще започне 10-ият Турнир по спортни танци за купата на общините от област Монтана. По традиция в артистичното начало на турнира участва и изгряващ млад изпълнител от града на Огоста. Тази година евъргрийни ще изпълни Сашко Бисеров - възпитаник на Музикалната консерватория в София.

На ротационен принцип турнирът се открива от кмет на община от Северозапада. Тази година старт на престижното състезание ще даде градоначалникът на Лом Иво Иванов.

В Монтана си дадват среща елитни танцови двойки от 10 държави от Балканите и ОНД. Те ще представят програма от латино и стандартни танци. Най-добрите ще бъдат отличени от авторитетна международна съдийска бригада.

Началото на турнира е в 18.30 ч. на 22 март 2014 г. в спортна зала «Младост». Той се организира от клуб по спортни танци "ОГОСТА данс" и Българската федерация по спортни танци.

Веселин Ковачев създава първата група по спортни танци в Монтана през 2002 г. към Обединения детски комплекс. За кратко време десетки деца се включват в нея. Големият интерес е причина през 2004-та година да бъде регистриран КСТ "ОГОСТА данс". Клубът е лицензирана спортна организация и член на БФСТ.

Стотици деца и младежи са преминали през клуба. В момента „ОГОСТА данс" е един от динамично развиващите се спортни клубове в страната. В него тренират деца не само от областния град, но и в подготвителните школи във Вършец, Берковица, Белоградчик и Лом. На старши треньорът Веселин Ковачев принадлежи заслугата за създаването на първата формация от 8 синхронно танцуващи двойки. Като шампион на Държавното първенство за 2006 год. тя представи страната на Световното първенство по спортни танци за формейшън програми в Германия.

Формацията на "ОГОСТА данс" спечели шампионската титла за 2008 г. в категория Латиноамерикански формейшън. През 2013 г. формацията на "ОГОСТА данс" беше поканена в риалити формата "Dancing Stars". Възпитаниците на Веселин Ковачев спечелиха овациите на професионалисти и публика. Благодарение на малкия екран те допринесоха и за доброто име на Северозапада.