Джудистка е спортист №1 във Видин
Джудистка е спортист №1 във Видин / Община Видин

Цветелина Цветанова спечели титлата Спортист №1 на Видин за шеста поредна година. Тази година бе взето решение най-успешните спортисти на Видин да бъдат разделени и по възрастов признак. Така своето заслужено внимание тази вечер получиха и подрастващите спортни звезди. Класирането и в двете десетки бе извършено от експертна комисия под председателството на заместник-кмета Венци Пасков.

Спортист №1 Цветелина Цветанова от СК "Борба, самбо, джудо" е носител на редица престижни награди, сред които трето място при жени, категория до 48 кг на Европейското първенство в Казан, Русия; пето място на Световното първенство, с домакинство в гр. София, при жените, в категория до 48 кг; второ място на самбо - категория до 44 кг при девойките в Румъния на Световно първенство; участник в четири европейски купи по джудо: трето място в Атина, Гърция; седмо в Австрия; пето място в Унгария и седмо място в Румъния.

Джудистка е спортист №1 във Видин
netinfo

След Цветелина Цветанова в челната спортна десетка на Видин се подреждат: на втора позиция - Георги Георгиев от СК по културизъм "Бъдин"; на трета - Здравко Здравков от СК по бокс "Бдин-Видин"; четвърто място заемат четири спортистки: Анна Василева, Ивета Атанасова, Натали Димитрова и Никол Драганова от СК по тенис на маса "Бдинци 2000"; на пета - Емил Николов, състезател на СК "Бъдин-ММА"; на шеста - Николай Николов от АСК "Жико-Моторспорт"; на седма - Димитър Милчев - СК "Борба, самбо, джудо"; на осма - Емил Ванков от СК по тенис на маса "Бдинци 2000"; на девета - Мариан Маринов от СК "Борба, самбо, джудо" и на десета позиция - Йордан Андреев от АСК "Жико-Моторспорт".

Джудистка е спортист №1 във Видин
netinfo

За треньор на 2016 година бе отличен Стефан Илиев от СК по кану-каяк "Ванто-Видин".
В челната десетка, предназначена за най-добрите деца спортисти, класирането оглави Елина Георгиева от СК "Бдин Видин". Ученичката от ГПЧЕ "Йордан Радичков" тренира бокс от 2014 година. Елина е стипендиантка на Министерството на младежта и спорта за постигнати високи спортни резултати и стипендиантка на ГПЧЕ "Йордан Радичков" за отличен успех.

След Елина Георгиева се подреждат: на втора позиция - Денис Лилков от СК "Борба, самбо, джудо"; на трета - Йоана Георгиева СК по кану-каяк "Ванто-Видин"; на четвърта - четворка каяк, възраст девойки старша, Петя и Симона Рангелови, Александра Петрова и Десислава Василева от СК по кану-каяк "Ванто-Видин"; на пета - двойка каяк, възрастова група - юноши старша, Веселин Вълчев и Ангел Стоянов - СК по кану-каяк "Ванто-Видин", на шеста - Янис Яков едноместно кану, от СК по кану-каяк "Ванто-Видин", на седма - Любослав Милков и Ивайло Николов, двуместно кану, възрастова група момчета - СК по кану-каяк "Ванто-Видин", на осма - Леон Лазаров и Асен Асенов от СК "Бъдин-ММА"; на девета - Алекс Ангелов, едноместно кану, възрастова група юноши старша, СК по кану-каяк "Ванто-Видин" и на десето място - Габриела Георгиева и Петя Младенова, двойка каяк, възрастова група девойки младша от СК по кану-каяк "Бдин 77".

Джудистка е спортист №1 във Видин
netinfo

На церемонията бяха връчени и колективни награди на спортни клубове и на треньори. Отличия за активна спортна дейност получиха ВК "Бдин - Вида", БК "Видабаскет", ОФК "Бдин 1923", ДФК "Видин", СК по лека атлетика "Бдин- Атлетик". Връчени бяха още награди на СК "Пегас Спорт - Видин" - за най-бързо развиващ се клуб за 2016, на УСК "Шампион" - за активна спортна организация, на Клуба по спортни танци "Елит - Тим" - за културния живот през 2016 г. и на автомобилен спортен клуб "Жико-Моторспорт" - за успехи в автомобилния спорт. Радио Видин и Телевизия Видин получиха плакети за обективно отразяване на спорта през 2016 г.

На церемонията по награждаването на най-добрите спортисти на Видин за 2016 година присъстваха кметът на общината Огнян Ценков, заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков, председателят на Общинския съвет Генади Велков, йеромонах Максим от Видинска Света Митрополия, началникът на Регионалното управление на образованието във Видин Марийка Василева, членове на постоянната комисия за работа с децата, младежта, спорта и туризма към Общински съвет - Видин; представители на спортните клубове, много гости.

Джудистка е спортист №1 във Видин
netinfo