Двойки от 11 държави на турнира „Монтана Open 2015
Двойки от 11 държави на турнира „Монтана Open 2015 / Ogosta dance

С Парад на знамената на общините от област Монтана ще започне юбилейнотото десето издание на Международния турнир по спортни танци Монтана Open 2015. Специално място в церемонията е отредено на кметовете, които ежегодно подкрепят състезанието. По традиция един от градоначалниците открива турнира на ротационен принцип, през тази година е ред на Дилян Димитров - кмет на Община Георги Дамяново.

Гостите ще се насладят на изпълненията на Държавна симфониета - Видин. Заедно с музикантите от крайдунавския град ще се изяви младата певица Анелия Ангелова. В откриването ще участват и шампионите на Румъния от клуб "Floris". След това на дансинга ще се конкурират по майсторство в латино и стандартните танци елитни двойки от 11 държави. Те ще бъдат оценявани от съдии с най-висок лиценз, присъден от WDSF (Световната федерация по спортни танци). Състезанието е част от Държавния спортен календар на Българската федерация по спортни танци.

Двойки от 11 държави на турнира Монтана Open 2015"
netinfo

Гала вечерта на международната част от турнир по спортни танци Монтана Open 2015 ще е на 21 март, в 18.30 ч., в зала "Младост". Същата сутрин там ще се състои състезанието при детските и юношеските състезателни класове.

Турнирът се осъществява с подкрепата на общините от област Монтана и на спонсори.