Цар Кулинар в Криводол
Цар Кулинар в Криводол / Снимки: община Криводол

Общински конкурс за малки и пораснали деца „Цар Кулинар" се проевде днес в лятната читалня на библиотеката в Криводол. Организатори на състезанието са Народно читалище „Н. Й. Вапцаров-1924" и Община Криводол.

В конкурса взеха участие деца от Криводол, Пудрия и Баурене. Секретарят на читалището Боян Илиев приветства присъстващите и даде старт на кулинарното състезание. Пет отбора се надпреварваха в приготвянето на вкусни и оригинални сандвичи. Тричленно жури с председател Маргарита Стамболийска - секретар на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни определи победителите.

 

На първо място се класира отборът на с. Баурене, който беше вложил фантазия, творчество, естетика и оригиналност в приготвянето на сандвичите. На второ място - отбор „Домат" на с. Пудрия и на трето място - един от трите отбора на гр. Криводол с капитан Ивета Георгиева.

Състезанието беше закрито от инж. Тошко Павлов - заместник кмет на Община Криводол, който връчи грамоти и награди на всички участници. Общината подарява на децата и екскурзия до Берковица, Клисурски манастир и Вършец.