Българска и румънска двойка - на първите места в Монтана Оpen 2013
Българска и румънска двойка - на първите места в Монтана Оpen 2013 / netinfo

Тандемът Божидар Елкин - Елена Димитрова грабна купата в категория "Латино танци" на Международния турнир по спортни танци „Монтана Open 2013". При стандартните танци златните медали завоюва румънската двойка Баул Стефан - Николе Раковитан.

Близо 400 танцьори демонстрираха уменията си в зала "Младост" по време на осмото издание на турнира. За участие в него пристигнаха състезатели и съдии от 9 държави, както и от 23 града в България. За пръв път състезанието оценяваше съдия от Черна гора. Милош Рабренович е един от съдиите с най-висок статут в международната федерация по спортни танци, както и колегите му от Гърция и Хърватска Теодорос Тсаганос и Ненад Зидак - също членове на съдийската бригада на Монтана Open 2013.

Сред ВИП гостите на турнира бяха областния управител на Монтана Ивайло Петров, Ярослав Венин - трети секретар на Посолството на Русия в България, спонсори, кметове на общини от област Монтана. Тъй като турнирът е за купата на общините на област Монтана по традиция на ротационен принцип един от кметовете дава официалния му старт. Тази година началото на красивото съревнование даде кметът на Община Якимово Георги Георгиев. Той връчи специална награда за състезателите на клуба, пристигнал от най-далечна дестинация. Това бяха състезателите от Хърватска, пропътували 800 км, за да участват в турнира в Монтана.

Българска и румънска двойка - на първите места в "Монтана Оpen 2013"
netinfo

Публиката и почитателите на спортните танци ще запомнят осмото издание на турнира „Монтана Open" с фантастичното начало, дадено от изпълненията на Държавна симфониета - Видин, както и с формейшъна на домакините от "ОГОСТА данс". Композициите, изпълнени от синхронно танцуващите 8 танцови двойки, бяха невероятно впечатляващи.

Монтанският клуб заедно с Българската федерация по спортни танци организира за осми път Международния турнир в областния град. Той стана възможен благодарение подкрепата на всички общини в област Монтана и на спонсорите ни, подчерта треньорът Веселин Ковачев.

Българска и румънска двойка - на първите места в "Монтана Оpen 2013"
netinfo
Елкин-Димитрова