Българи и молдовци триумфираха на Монтана Open 2014
Българи и молдовци триумфираха на Монтана Open 2014 / Огоста данс

Двойката Николай Лазаров – Веселина Божилова от София грабнаха Купата на общините от Област Монтана в категория “Стандартни танци” на Международния турнир "Монтана Open 2014".  При латино танците се откроиха Силвиу Туркан – Кристина Музица от Молдова.

До финалите достигнаха представители на България, Румъния, Турция, Сърбия, Молдова. Международни съдии от 9 държави оценяваха състезателните двойки. За пръв път сред тях бяха представители на Словакия и Турция.

Над 250 състезатели се включиха в десетото издание на Международния турнир по спортни танци Монтана Open 2014. Шампионатът се проведе под патронажа на областния управител Николай Пенчев.

Атрактивното събитие се проведе в зала “Младост”, която на 22 март бе препълнена с почитатели на красивия спорт. Гала вечерта, на която се състезаваха елитни двойки от 10 държави, бе предшествана от кръг на Държавния ни шампионат и международното състезание. Авторитетът на домакините от “ОГОСТА данс” защити танцовата двойка Светелин Стоянов – Лили Иванов, които се класираха на първо място в клас 18 C.

Международният турнир бе организиран от клуб по спортни танци „ОГОСТА данс” и Българската федерация по спортни танци, с подкрепата на всички общини от областта и спонсори.

Българи и молдовци триумфираха на "Монтана Open 2014"
netinfo