/ Дарик, архив
Тази година заявленията могат да се подават до края на октомври
9 179 заявления за помощи за отопление през сезон 2021-2022 г. са подадени от 1 до 21 юли в петте дирекции "Социално подпомагане" в област Враца, съобщиха от Регионалната дирекция "Социално подпомагане" (РДСП).

За предходния период 2021-2021 г. бяха одобрени общо малко над 14 хиляди заявления за подпомагане на домакинства за отопление през зимния сезон. Това нареди област Враца на трето място в страната по одобрени за топлинно подпомагане домакинство след областите София и Благоевград.

Фермерският пазар във Враца събира десетки родни производители

Тази година заявленията могат да се подават до края на октомври, припомнят от РДСП-Враца. Общият размер на помощта за сезона тази година е малко над 523 лева за едно домакинство.

Традиционно най-голям брой заявления са подадени в дирекция "Социално подпомагане" - Бяла Слатина /общините Борован и Бяла Слатина/ - общо 3446 заявления. За сравнение с дирекцията във Враца, която обхваща значително по-голямата като население община на областния град и община Криводол, подадените заявления са 2 305, сочат данните на РДСП-Враца.

Досега от общия брой подадени 9 179 заявления в областта са одобрени 1995 заявления, а отказ за отпускане на помощи за отопление са получили 290 заявители. Останалите заявления продължават да се обработват.
БТА