Изпочупена спирка
Изпочупена спирка / Община Видин
Автобусната спирка на ул. „Екзарх Йосиф I“, в близост до катедралния храм „Св. Димитър Солунски“ във Видин осъмна със счупени стъкла. Служители от Общинския контролен инспекторат установиха на място извършените щети.  Съставен е констативен протокол. Заедно със снимков материал, документът е изпратен до РУ МВР – Видин за проверка относно извършено престъпление от общ характер по чл. 216 от Наказателния кодекс.

За пореден път общинско имущество става обект на посегателство. През миналата година вандали повредиха част от новите чешми и пейки в парк „Рова“, който беше обновен по проект „Зелена и достъпна градска среда“. Наложи се със свои средства и ресурс общината да ги поправи. Много от съоръженията на редица детски площадки в града бяха изпочупени, заради което видинският кмет се разпореди да бъдат огледани проблемните места и се ремонтира навсякъде. Вандалите не подминават дори зелените площи и цветята.

Кметът на Община Видин Огнян Ценков отново се обръща към гражданите да не бъдат безучастни към подобни прояви и да проявяват бдителност. Защото и парковете, и кътовете за отдих, и детските площадки, и автобусните спирки се ползват от всички жители. Те са и тяхна собственост. Затова са нужни обединените усилия за недопускане на безотговорно отношение към изграденото с много усилия и желание за постигане на по-добра жизнена среда в нашия град.