Александър Томов: Златко Живков е държавник
Александър Томов: Златко Живков е държавник / ИК Златко Живков
Томов за Зл.Живков
82270
Томов за Зл.Живков
Томов за референдума
  • Томов за Зл.Живков
  • Томов за референдума

Лидерът на партия Българска социалдемокрация Александър Томов заяви подкрепата си за кандидат-кметът за пети мандат Златко Живков в Монтана. Той направи изявление пред медиите от името на централното ръководство на партията.

„В страната има над 200 кмета. Сред тях има партийци, има такива, които се провалиха, има такива, които успяха, но много малка част от нашите кметове са държавници. Ние направихме подробен анализ и смятаме, че настоящия, а аз съм убеден и бъдещ кмет на Монтана, Златко Живко за държавник. Това е човек, който е кмет на протегнатата ръка, кмет, който в много тежки кризисни и следкризисни условия успя да удържи финансите на общината.

Кмет, които умее да работи за хората и с различни политически сили. Ние заявяваме подкрепата си за него с една ясна убеденост, че този град се нуждае от повече инвестиции", заяви Томов. Той уточни, че помощта на Българска социалдемокрация в новия съвет и в перспектива ще бъде в една идея, обсъдена с кмета Живков, за създаване на клуб на инвеститора. Чрез него ще се срещнат проектите на общината с чуждите инвеститори.

„Става дума не само за европейски проекти, става дума за частни инвестиции, поясни Томов. Градът има нужда от нови работни места и укрепване на икономиката. За никого не е тайна, че икономиката на страната е в тежка криза, за никого не е тайна, че ако просто се остави общината на средното ниво на България по отделни европрограми това няма да бъде достатъчно. Ето защо ние призоваваме всички хора, които са с лявоцентристко мислене, всички хора, които искат да помогнат на общината Монтана да подкрепят кмета Златко Живков."

Според Александър Томов референдумът е пред провал.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.