Абитуриенти от ПМГ - Враца се включиха в кампанията „С тениска на бала
Абитуриенти от ПМГ - Враца се включиха в кампанията „С тениска на бала / ПМГ Враца

Само преди броени дни зрелостници от най-елитната врачанска гимазия получиха своите тениски, символ на участието им в национална кампания „С тениска на бала". Нациоланта инициатива е на БЧК и е подкрепена от Министерство на образованието и науката и MOTO-PFOHE. Това е доброволна дарителска кампания, чиято цел е да бъдат осигурени стипендии на абитуриенти - сираци и полусираци, от цялата страна, за да продължат образованието си във висши училища или в центрове за професионално обучение.

В благородната инициатива се включиха учениците от XII „а" и „б" клас и техните класни ръководители - Цветанка Василева и Пепа Павлова. Събраната и дарена сума в размер на 940,00 лв.

Абитуриентите с добри сърца ще облекат своите тениски на 13 май, по време на традиционното празничното шествие, което минава през центъра на града. По този начин учениците ще приобщат и други свои връстници от Враца към благородната кауза.

Този великодушен жест е ясен знак, че по време на обучението си възпитаниците на ПМГ „Акад. Иван Ценов" - Враца не само са придобили знания и умения в различни научни области, но и са възпитани да бъдат добри хора.