Янколов
Янколов / Дарик Враца
През юни по републиканската пътна мрежа на област Враца са регистрирани 46 пътно-транспортни произшествия с материални щети, съобщиха от "Пътна полиция" във Враца.

Тежките катастрофи са 8, при които са загинали трима граждани и са ранени девет. В сравнение с този период през  миналата година катастрофите с материални щети са със 7 по-малко, но броя на загиналите е еднакъв.

Продължава съвместната работа на полицията с кметствата по места. Забелязва се, че през ваканцията се увеличават неправоспособните водачи на мотопеди, които застрашават своя живот.

“Правим специализирани полицейски операции при всеки сигнал от кметовете за тийнейджърите, които карат без книжка, проверяваме и всеки сигнал на граждани - дори за смущаване на нощната тишина. Прави впечатление, че всеки ден в полицейския бюлетин има поне един хванат да шофира неправомерно мотопед. Не е занижен контролът. Кметовете подават сигнали дори за това къде има неравности по пътя или растителността скрива пътните знаци“, уточни шефът на полицията Янко Янколов.