/ Община Видин
Входът е свободен
Видин е домакин на двудневен летен младежки фестивал "Summer Vibes Festival Vidin 2020", съобщиха от Общината.

Събитието се организира от Община Видин за първи път и ще се проведе край крепостта „Баба Вида“. Програмата е наситена с различни активности, а основната мисия на фестивала - да изведе децата от виртуалния свят и ги върне към реалния живот. 

Община Видин

От 10.30 часа в двата фестивални дни врати ще отваря музикална работилница, в която педагозите от Арт Център „Кърнолски“ ще дадат напътствия, свързани с пеенето и сценичното поведение на посетителите.

Паралелно с това хореографи от SAS "HYPHERS" ще изнесат уроци по танци в стиловете hip-hop, street dance и други. Водеща роля заема форматът „Игрите на 90-те“. И в събота, и в неделя, между 16.00 и 20.00 часа, ще бъдат обособени 7 специални терена, с индивидуални рефери за всяка игра.

Видин ще бъде домакин на три фестивала през август

Там деца и родители ще могат заедно да играят на Федербал, Дама, Ластик, Криеница, Дърпане на въже, Пиян морков и Шоколад. Това ще допринесе да подобрят социалните си умения и комуникацията помежду си. За най-активните, включили се в игрите, ще има специални награди.

Грандиозен финал на приключенията и в двата дни ще поставят концертите с участието на едни от най-големите български звезди - Дара, Павел и Венци Венц, Йоана, Монти и Петя Алекса.

Община Видин

Фестивалът ще бъде открит официално от заместник-кмета на Община Видин Борислава Борисова на 8 август, в 19:40 часа. Подготовката за събитието тече с пълна сила, а днес работници от строителната група към Общината изграждат сцената на фона на крепостта.

Ще се вземат всички необходими мерки в условията на извънредната обстановка заради COVID-19, за да бъдат предпазени участници и присъстващи на събитието. Общинското ръководство призовава родителите да се съобразяват с изискванията за социална дистанция и да бъдат отговорни за поведението на своите деца.

Входът за първото издание на Summer Vibes Festival Vidin 2020 е свободен.