/ iStock/Getty Images
В рамките на месец Видин ще бъде домакин на панаир, три фестивала, ретро парад на автомобили и мотосъбор, съобщават от общината. Организатор на проявите е община Видин, а първата проява е в началото на следващата седмица,когато започва деветото издание на фестивала на изкуствата "Дунавски вълни". По време на фестивала млади художници ще рисуват в алеята на крайдунавския парк, както и в парк "Владикина бахча". Ще бъде пребоядисан парапетът на защитната дига на река Дунав, а с графити ще се изрисуват електрическите табла на две улици.

На 8 и 9 август Видин ще бъде домакин на първото издание на Младежкия фестивал "Summer vibes festival - Vidin"- 2020, в който гостуват музикалните звезди DARA, Pavell & Venci VencТ, Yoanna, Monty & Petya Alexa. На 22 и 23 август започва традиционния средновековният фестивал "БъдинЪ", в който жителите и гостите на града ще наблюдават интересни исторически възстановки.

В културната програма на общината през август са предвидени още провеждането на Ретро парад "Vintage Vehicles - Vidin" в американски стил с автомобили от 50 и 60 години на XX век, традиционния национален мотосъбор, организиран от клуб "Севорозападни мотори" и откриването на 22-то издание на Видинския панаир, който ще се проведе от 21 до 30 август.
БТА