/ iStock/Getty Images
Повишаването на цените на горивата, довежда до скок и на цените на автобусните билети във Видинско. Факт е увеличение в цената на билетите, както за извънградските, така и на междуселищните пътувания в региона, съобщава БТА.

Цената на билета до София от Видин скочи с 5 лева - от 20 на 25 лева в една посока. Ако закупите двупосочен билет, то цената му е 45 лв., уточни основният превозвач по тази линия.

От алтернативната фирма, която вози до столицата, цената на билета все още е 18,50 лв., а двупосочният е 36 лева. По междуселищните автобусни линии увеличението на билетите е в зависимост от отдалечеността от областния център и е от 50 стотинки до един лев.

Таксиметровите фирми във Видин също обмислят нови цени за превоз. Към момента такситата във Видин возят на твърда тарифа в рамките на града - от точка до точка на три лева.

Фирмите обсъждат учеличението да е с 50 стотинки, но все още не е влязло в сила. Шофьорите се притесняват, че увеличението с 50 стотинки, може да доведе до сериозен отлив на клиенти.

Като основна причина за увеличението в цените на автобусния и таксиметров превоз от бранша посочват поскъпването на горивата, тока и разходите за превоз.
БТА