/ iStock/Getty Images
Ученик изработи и постави кутия за храна за нуждаещи се край катедралния храм "Св. Димитър" във Видин. Инициативата е на единайсетокласника Цветомир Цветанов от Професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев" в града.

За стореното той бе награден в конкурса на Министерството на младежта и спорта "Мисията ДОБРОВОЛЕЦ - /не/възможна" преди Коледа. Идеята за подкрепа на нуждаещи се преди празниците ученикът споделил с учителката си Цецка Александрова, която му помогнала в осъществяването й, разказа Цветанов за БТА.

Изработвайки кутията, Цветомир се чувства съпричастен и удовлетворен, че може да помогне, заедно с добри хора, на нуждаещите си, като се поставят различни хранителни продукти в нея. Затова я монтира в близост до най-големия храм във Видин.

Кутията е от дърво, украсена е тематично за празниците и върху нея има надпис: "Вземи или остави". "Всъщност, кутията е малка, но посланието й е голямо", с усмивка споделя Цветомир. Той работи и върху други инициативи, следващата от които е да създаде място за храна за бездомни животни. Призовава всеки, който има желание и възможност, да бъде съпричастен.
БТА