/ iStock/Getty Images
467 деца в неравностойно положение от област Видин получиха мечтаните подаръци благодарение на кампанията на сдружение "Операция: Плюшено мече". Партньор за Видин е фондация "Подкрепа за реализация", каза пред БТА Моника Петкова от екипа на фондацията.

Тя уточни, че това е най-мащабната коледна кампания за сбъдване на мечти на деца и младежи, лишени от родителски грижи, деца в риск, с увреждания или от социално слаби семейства в България.

Всички подаръци за област Видин са раздадени в дните преди Коледа, каза още Моника Петкова. От фондация "Подкрепа за реализация" благодарят на доброволците от "Ротари клуб"- Видин, които са осигурили транспорт, за да могат да бъдат доставени подаръците до децата във всички населени места.

В община Димово, която е включена в кампанията за четвърта година, подаръците от кампанията са достигнали до 40 деца от семейства в затруднение, както и ползващи услугите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция, каза Татяна Тодорова, ръководител на социалната услуга в общината. Подаръците са дарили усмивки на деца в Димово и село Арчар.

57 деца от социални заведения и семейства в затруднение от община Белоградчик също бяха зарадвани от коледната кампания. Сред тях са и деца от три многодетни семейства. Едното е от село Раяновци с четири деца, които са на възраст от 5 до 18 години, едно семейство, което е с три деца - в първи, в пети и в шести клас. И още едно семейство с три деца. Подаръци са получили деца от социално слаби семейства и деца инвалиди и в община Ружинци, каза Йордан Петков, организатор към читалище "Христо Ботев" в Ружинци.

За всеотдайната работа от сдружение "Операция: Плюшено мече" благодарят сърдечно на дарителите и на регионалния отговорник за Видинска област Емилия Йосифова, с която работят вече четири поредни години.
БТА