Административен съд-Видин отложи за 25 ноември тази година делото за обезщетение на близки на загиналите при взрива в завод "Миджур", съобщиха от съда.

Потвърдиха оправдателната присъда за взрива в завод „Миджур“

Причината е, че трябва да се проведе изслушаване на взривотехническа експертиза и разпит на свидетели. Делото е заведено от П.И.П., син на починалите В.Е.Г. и И.П.Г. при взрива в завода за боеприпаси "Миджур", станал на 1 октомври 2014.

Ищецът претендира за обезщетения за претърпени неимуществени вреди в общ размер от 330 000 лв. Делото е срещу администрацията на Министерския съвет на Република България и Министерство на околната среда и водите, за претърпени неимуществени вреди, причинени вследствие незаконосъобразни актове, действия и бездействия на посочените органи, в завода.

Съдът ще изслуша бащата, изгубил сина си при взрива в „Миджур“

С решения постановени на 25 март тази година Административен съд-Видин е отхвърлил други две искови молби срещу администрацията на МС и МОСВ, за претърпени неимуществени вреди.

В мотивите си съдът посочва, че не се доказва незаконосъобразно бездействие на Министерския съвет. Решенията по тези дела са обжалвани и изпратени на Върховен административен съд
БТА