/ БГНЕС
Неуведомен адвокат и частните му обвинители, както и починал обвинител, станаха причина за отлагане на заседанието по делото "Миджур" на втора инстанция. Очаква се на 16 юли делото да тръгне по същество.

Съдът гледа жалбите на четиримата обвиняеми за взрива в Горни Лом

Припомняме, че на 1 октомври 2014 г. взрив в завода за боеприпаси „Миджур“ в Горни Лом отне живота на 15 души - 13 мъже и 2 жени. През лятото на 2019 г. Окръжният съд на Видин оправда всичките четирима обвиняеми по делото за взрива в „Миджур“.

БГНЕС

Собственикът на завода Валери Митков, който загуби и сина си при взрива, бе оправдан по обвинение за причинена смърт на 15 души, както и за причиняването на трайни наранявания на други трима. Втората обвиняема - Евелина Бахчеванова, също бе оправдана по повдигнатите обвинения.

България върна на Гърция опасните боеприпаси от Горни Лом

В момента на взрива тя е работила в министерството на икономиката. Третият обвиняем Божидар Василев също е невинен, според Окръжния съд на Видин. Василев е бивш служител на отдел "Контрол на общоопасните средства" в МВР.

БГНЕС

Видинският съд оправда и Палма Иванова, бивша служителка в завод „Миджур”, която е отговаряла за безопасните условия на труд във фабриката.
БГНЕС