/ iStock/Getty Images
Трима души от Дома за възрастни хора в град Кула, област Видин, са заразени с коронавирус. Положителни резултати за коронавирус са дали една домуваща и две лица от персонала, предаде NOVA.

Домуващата е на 92-годишна възраст и е изписана преди дни от Отделението по хирургия на МБАЛ „Света Петка“. Предвид установяването на заразата в лечебното заведение, лицето е било изследвано за COVID-19. Изследвани са всички 23-ма човека от персонала. Ползвателите на социалната услуга са общо 48 лица, като предстои и те да бъдат тествани. 

14 нови случая и още две жертви на коронавируса у нас

След повторното тестване на всички останали в Дома за стари хора в село Гара Орешец е установена положителна проба на още едно лице от домуващите. От осемте случая на коронавирус за последното денонощие, двама са медицински специалисти от МБАЛ “Света Петка“ – лекар и медицинска сестра от Отделение по ушно-носно-гърлени болести. Двама от положителните за COVID-19 са контактни лица на вече заразени с коронавирус.

Към 17,00 ч. днес потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 111, като 40 от тях са медицински служители. Четирима пациенти, положителни за COVID-19, са починали. Осем лица вече са излекувани.
NOVA