Във В. Търново отново ще има изпити за спортно училище
Във В. Търново отново ще има изпити за спортно училище / Дарик нюз, архив

След дългогодишна пауза във В. Търново отново ще има приемни изпити за спортни паралелки по специалността- футбол, съобщи шефът на Детско- юношеската школа на „Етър- 24" Калоян Чакъров. Кастингът за попълване на класовете в СОУ „Г. С. Раковски" е насрочен за в събота и неделя на стадион „Ивайло".

На 23 юни от 9:00 ч. трябва да се явят кандидатите, родени през 2000 и 2001 година, а на следващия ден по същото време наборите 1998 и 1999- ти. Кандидатите трябва да са с предварително подадено заявление в спортното училище и със заверен медицински преглед.

Момчетата трябва да са облечени с подходяща спортна екипировка и обути с маратонки и футболни обувки. Тестовете, които ще положат са стандартни, одобрени от Министерството на образованието за спортните училища. Ще има бягане на късо разстояние, специализирани упражнения и игрова практика.

Резултатите ще се оценяват по точкова система, обясни Калоян Чакъров. Той добави, че до изпитите ще бъдат допуснати и тези, които не за подали заявление в СОУ „Г. С. Раковски" по една или друга причина, за да се видят и техните спортно- технически качества. Очаква се в старата столица да пристигнат кандидати от цялата страна, тъй като интересът е голям.