Второ място за гимназията по моден дизайн на конкурс в Плевен
Второ място за гимназията по моден дизайн на конкурс в Плевен / netinfo

С елегантни и провокативни младежки облекла Професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново спечели второ място в престижен конкурс.

Регионалният кръг от Националното състезанието „Младежко облекло за свободното време” се проведе през почивните дни в Плевен.

С атрактивни модели се представиха 8 професионални училища от Велико Търново, Плевен, Ловеч, Русе, Червен бряг, Горна Оряховица и Свищов.

Търновската гимназия се представи с 4 ученически модела облекло за свободното време, какъвто беше и регламентът на състезанието. Младите дизайнерки Диляна Кръстева и Радина Данчева показаха елегантно и провокативно младежко облекло, изработено от сатен и решено в свежа и привлекателна за младежите гама в светловиолетово и два нюанса на резедаво-зеленото.

Четири манекенки– ученички в гимназията, демонстрираха уверено и с настроение идеите на своите съученички под звуците на ритмична музика, със специално подготвена за случая хореография.


Тоалетите представяха модните за сезона силуети, форми и дължини и бяха комплектовани с оригинални, ръчно изработени аксесоари – чанти, бижута и цветни ленти за коса.

Гримът и прическите на момичетата бяха в съответствие с общата идея на колекцията за младежки шик и непринудено очарование.


Оригиналните идеи на младите търновски таланти впечатлиха публиката и журито, което им отреди второто място в състезанието. Отборът на гимназията получи като награда статуетка и грамоти за участие.


Търновската младежка колекция ще бъде представена и в Националния кръг на състезанието на 17 май в София.