Влакът Горна Оряховица - София вече с 0.20 ст по-скъп
Влакът Горна Оряховица - София вече с 0.20 ст по-скъп / netinfo
Цената на билета с пътнически влак по линията Велико Търново - Горна Оряховица от днес струва 1.20 вместо досегашния 1.00 лев. Ако решите да пътувате с бърз влак цената е 1.70. Причината за увеличението на билетите е новата актуализация на цените на някои от услугите на БДЖ. Промените засягат най-вече билетите за пътническите и бързи влакове на къси и средни разстояния. С 5 % поскъпна пътуването с новите мотриси тип “Дезиро”. Нови са и цените на картите “Младеж” и “Класик”, с които се ползва 50 % намаление от редовната цена на билета и 25 на сто намаление от цената на абонаментните карти. Карта “Младеж” вече струва 30 лева, а карта “Класик” 45 лева. 
БДЖ запазва намалението за пенсионери и учащи, както и преференциите за безплатни пътувания на определени социални групи - деца на възраст до 7 години, ветерани от войните, многодетни майки. Непроменени остават цените на абонаментните карти и търговските отстъпки. С новата актуализация националният железопътен превозвач въвежда отстъпка за “пътуване на малки групи” от 3 до 6 души, които ще ползват 15 % намаление от цената на билета. Ако в групата има деца от 7 до 10 години те ще пътуват с половин билет.
Повече за новите цени чуйте в прикачения файл от инж. Митко Мишев – началник Отдел “Пътнически превози” - гара Горна Оряховица.