Виолетовите паднаха в Разград, Сердар Даят недоволен от мотивацията
Виолетовите паднаха в Разград, Сердар Даят недоволен от мотивацията / Gong.bg, Радка Минчева

"Лудогорец" се наложи с 4:0 над "Етър- 24" в един от последните мачове от вчерашния 11- ти кръг на "А" група.

В Разград великотърновци играха открит футбол и затова получи четири гола в мрежата си, но бяха добър съперник за домакините. "Виолетовите" създадоха някои интересни положения за гол, но шампионите доминираха Още в 12-та минута един пас на Иван Стоянов изведе добре Миро Иванов в пеналта, и той с лекота успя да отбележи за 1:0. Двайсет минути по-късно падна и второто попадение, дело на Козмин Моци с глава. След като домакините дръпнаха в резултата, играта позамря, и едва в последните минути от първото полувреме двата отбора си размениха по едно-две по-интересни положения. За етърци първо Хикмет отправи удар над вратата, а в добавеното време Садула проби, но Пивати закъсня да засече подаването.

В 54-та минута след една бърза атака за "Лудогорец", Миро Иванов изведе Иван Стоянов отдясно в наказателното поле, той центрира успоредно на вратата, и Кешада, оставен непокрит, с лекота направи резултата класически. Крайното 4:0 бе оформено в 87-та минута с попадение на с глава на резервата Димо Бакалов. Междувременно разградски бранител изчисти топката пред голлинията след шут на Садула, а гредата помогна веднъж на Венци Димитров.

„Поздравявам домакините за победата. Ние губехме лесни топки в средата на терена, имаше индивидуални грешки в защита. Резултатът от всичко това е налице. Ако гледаме ситуациите, са 10:2 за тях. Не си разпределяхме правилно задълженията, днес повечето от моите играчи все едно не бяха на терена. Трябваше да бъдат по-мотивирани, в крайна сметка играят срещу лидера. Това е футболът - игра на грешки. А когато има грешки, стават и голове" коментира след мача старши треньорът Сердар Даят. Той призна, че отборът има нужда от време и нови играчи.

"Мога да ви уверя, че няма да има 10 изгонени и на тяхно място 10 нови футболисти. Това би нарушило равновесието, а ние ще се стараем да го запазим. Категоричен съм, че се доверявам на някои от нашите играчи. Отборът е слаб във физическо отношение, има нужда от подготовка, няма как да променим това само за две седмици, но резултатите ще дойдат" каза още Сердар Даят.

"Етър- 24": В. Димитров, Тико Месина, Гаджалов, Макенджиев, Атанасов, Н. Петров , Садула, Такак (62 Байдаков), Хикмет, Нери (46 Махамат), Пивати (77 Николаев).