Велико Търново ще отбележи Световния ден на недоносените деца
Велико Търново ще отбележи Световния ден на недоносените деца / Sofia Photo Agency, архив

Община Велико Търново, съвместно с Фондация „Нашите недоносени деца“, ще подкрепи световната инициативата за осветяване във виолетова светлина на национални забележителности и сгради в подкрепа на преждевременно родените бебета и техните семейства. Поводът е предстоящият Световен ден на недоносените деца – 17 ноември.

На глобално ниво Фондация „Нашите недоносени деца“, в партньорство с Европейска фондация за грижа за новородените и Световния Алианс срещу преждевременното раждане, координира както местните, така и глобалните събития, които имат за цел да насочват вниманието на обществото към сериозния и нарастващ проблем с преждевременното раждане и да дадат надежда и подкрепа на засегнатите от това семейства.

В подкрепа на инициативата на 17 ноември от 11,00 ч. в новата зала на Общинския съвет във В. Търново ще бъде представен Наръчник „Всичко за недоносените БЕБЕТА“ –  инициатива на Фондация „Нашите недоносени деца“, подкрепена от Асоциацията по Неонатология. Вечерта от 19,00 до 19,30 ч. хълмът Царевец ще бъде осветен във виолетова светлина в подкрепа на преждевременно родените бебета и техните семейства.