С тържествена програма Велико Търново отбеляза 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската просвета, култура и писменост.

По традиция по улиците на града премина шествие, в което се включиха над 1000 деца, ученици, студенти, учители и преподаватели, дейци на културата и изкуствата, жители и гости на града. То започна в 10.30 ч. сутринта от площад „Велчова завера” и продължи до сградата на Общината.

БТА

Начело на шествието бяха деца, които носеха портрети на светите братя Кирил и Методий, на техните ученици и последователи, на бележити българи, оставили ярка следва в сферите на просветата и духовността.

БТА

В 11.15 ч. кметът Даниел Панов посрещна участващите в шествието пред сградата на Общината, където произнесе празнично слово и връчи общинската награда „24 май“ на изявен зрелостник, който тази година е Йоана Иванова от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов.

В 12.00 ч. на сцената на Общината започна празничният концерт на Ансамбъл „Българче“ и Влади Ампов – Графа.

БТА

Подарък за всички жители и гости на Велико Търново е прожекция на шоуто на Царевец „Царевград Търнов – звук и светлина“.

Спектакълът ще започне в 21.30 часа тази вечер. 
БГНЕС