Svi6tov
Svi6tov / netinfo
13-тото  издание на конкурса за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора“  започва в Свищов днес. Конкурсът ще се проведе на  31 март, 1 и 2 април, а събитието  е посветено на 12-те деца трагично загинали преди 13 години във водите на река Лим. Организатори са бащата на Лора – Илиян Николов, Община Свищов, Първо българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ и Фондация „Ангели от Лим“.
 
В конкурсната програма могат да  участват деца до 19-годишна възраст. Младите изпълнители се представят в два тура. В първия тур се пеят само български песни, а във втория  тур – песен по избор.
 
Изпълненията на певците ще оценява  жури с председател поп звездата  Маргарита Хранова.  В отговорната задача ще и помагат Мими Иванова, Дариана Генова – управител на Фондация „Генко Генов“ и директор на „Златният Орфей“, Мая Райкова от  БНР, композиторът Андрей Дреников – композитор и Етиен Леви – певец и вокален педагог.
 
Победителят от последното издание в конкурса също  влиза в състава на журито.
 
В Културния календар на Община Свищов има и други прояви, които са посветени на трагедията в река Лим. На 19 април ще се проведе лекоатлетически крос, а на 11 май – конкурс за детска рисунка „Три звездички“.