/ netinfo
На 26 ноември, понеделник, от 11.00 часа /регистрация от 10.30 часа/, в Свищов, в зала № 1 на Община Свищов, ул. ”Цанко Церковски” №2, ще се проведе информационна среща, на която експерти от Управляващия орган на ОПИК в Министерство на икономиката, ще представят пред заинтересованите страни възможностите за финансиране по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. /ОПИК/. 

Председателят на ОбС–Свищов участва във форум за ефективното сътрудничество между общините

Фокусът на срещата ще бъде върху предстоящите за обявяване процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ до края на 2018 г., както и тези, които се очаква да бъдат обявени през 2019 г. по програмата. 

ОИЦ започва серия от информационни събития в региона (ПРОГРАМА)

Успоредно с това, ще бъде представена и концепцията за използване на средствата от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 за процедура по ОПИК за подкрепа на Регионални иновационни центрове. 

Представители на община Свищов бяха част от журито в Национално ученическо състезание на СА „Д. А. Ценов“

Очаква се на срещата да присъстват г-н Християн Султанов, главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“, представители от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, от Българска агенция за инвестиции към Министерство на икономиката и други.