Условни присъди за наркопласьори от Свищов
Условни присъди за наркопласьори от Свищов / Dariknews.bg

Великотърновски окръжен съд наложи условни присъди на петимата задържани за търговия на наркотици в Свищов. Престъпната група бе закопчана през февруари миналата година при мащабна спецоперация на полицаи от Велико Търново и Свищов. Съдът разгледа делото по съкратената процедура, при което подсъдимите се признаха за виновни и приеха изложените факти и доказателства в обвинителния акт.

Тарторът на групата 27-годишният Александър Иванов е осъден на три години лишаване от свобода с пет години изпитателен срок и глоба в размер на 3 000 лв.

33-годишният Ивайло Вълчев е осъден на две години и шест месеца, като наказанието се отлага за срок от пет години. Той ще трябва да заплати и глоба от 3000 лв.

За 26-годишният Венелин Димитров съдът постанови наказание от две години  условно с четири години изпитателен срок и глоба от 2000 лв.

18-годишният Мирослав Генчев и 20-годишният Стефан Стефанов са осъдени на две години и половина лишаване от свобода с пет години изпитателен срок. Те ще трябва да заплатят по 2 500 лв.

Присъдите подлежат на обжалване или протест в 30-дневен срок пред Апелативен съд Велики Търново.