Търновец спипа Кемпеса да краде в дома му, предаде го на полицията
Търновец спипа Кемпеса да краде в дома му, предаде го на полицията / Дарик нюз, архив

45-годишен великотърновец хвана многократно осъждан за кражби ловчанлия, докато се оптивал да ограби дома му. Случката се разиграла в понеделник около 13.10 ч. в жилищен блок на ул. "Ниш" в старата столица. Собственикът на имота бил в жилището си и чул, че незаключената входна врата се отваря. Излязъл да види какво става и се натъкнал на непознат. Изненаданият неканен гост обяснил, че търси квартира, след което побягнал. 

Собственикът веднага сигнализирал полицейските служители и дал точно описание на мъжа, който малко по- късно бил задържан. Оказало се, че това 40-годишният М. Д. от Ловеч, многократно осъждан за кражби, известен с имената "Мъро" и "Кемпеса". Пред униформените Мъро признал за кражба на велосипед от междуетажна площадка на жилищен блок на ул. "Полтава" във В. Търново, извършена в началото на октомври миналата година. 

Извършителят е задържан за срок до 72 часа, като е внесено искане в Районен съд - В. Търново за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".