Туристическо влакче тръгва на 3 септември във В. Търново
Туристическо влакче тръгва на 3 септември във В. Търново / Дарик нюз

Туристическо влакче тръгва на 3 септември във Велико Търново, съобщиха от Общинската агенция по туризъм “Царевград Търнов”. По време на активния сезон то ще се движи от 10,00  до 18,00 ч. по маршрут площад „Велчова завера” - площад „Цар Асен I ” - църква „Св.св Петър и Павел” - паркинг улица „Крайбрежна“ и обратно.  Едната посока влакчето ще преодолява за 40 минути, като всеки преход ще започва на кръгъл час.

Туристическата атракция е снабдена с два вагона и капацитет 20 възрастни или 30 деца. Предвидена е и специална рампа за хора с увреждания. Еднопосочният билет ще струва 2 лева, като деца, ученици и студенти ще могат да го ползват безплатно.

Туристическото влакче е част от проекта на община Велико Търново „Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура” по ОП „Регионално развитие“. С него гостите и жителите на старата столица ще могат да обиколят обновените по проекта църкви „Св.Св.Петър и Павел” и „Св.Иван Рилски” и площад „Цар Асен I”, както и  Мултимедйния посетителски център „Царевград Търнов”.

Влакчето е произведено специално за Велико Търново от италианската ZAMPERLA Group и е на стойност 300 454 лева без ДДС.