Създаване на Общински футболен клуб предлага местният парламентарист Александър Нанков
Създаване на Общински футболен клуб предлага местният парламентарист Александър Нанков / Дарик нюз, архив

Бизнесменът Александър Нанков ще вози безвъзмездно с автобусите си отборите от школата на "Етър- 1924" и през пролетния полусезон. Това съобщи самият той веднага, след като стана ясно че юношите старша възраст въртят обиколки на стадион "Ивайло", защото нямат транспорт да пътуват за тренировки в Дебелец, а теренът в старото военно училище е пренаселен. През миналата година именно неговата фирма транспортираше водения от Борислав Евтимов отбор до Дебелец, както и всички останали тимове за срещите им. За мъжкия състав той дори подготви специален рейс във виолетово с клубната емблема. В края на декември обаче Нанков, който е и общински съветник от групата на ГЕРБ, обяви че спира транспорта, заради обвиненията на основния собственик на клуба Фейзи Илханлъ към Община В. Търново, че не помага и поисканите с ултимативен тон от институцията акции в смесеното дружество.

"Още след като обявих решението си родители на момчета от школата ме убеждаваха да го променя и да не изоставям  децата. Надявах се, че от ръководството на клуба ще вземат мерки и ще си осигурят автобус, но на този етап това не се случва. Сега пак ме потърсиха хора и тъй като това са младите футболисти на моя град- В. Търново, не мога да откажа. Няма да оставя децата и ще подсигуря пътуванията им за тренировки и мачове. Що се отнася до мъжкия отбор позицията ми остава непроменена- повече няма да им помагам. Като гражданин очаквам мерки от Община В. Търново, защото определено има проблеми в "Етър- 1924", след като заради 1000 лева е възможно отборите дори да бъдат извадени от шампионата", коментира Александър Нанков.

Според него в старата столица е необходимо да бъде създаден Общински футболен клуб, който от лятото да има отбор в Северозападната "В" група. Приоритетна за клуба трябва да е детско- юношеската школа и чрез участие в различни проекти да се подобрява базата. В мъжкия отбор е важно да играят предимно собствените кадри, както и възпитаници на другите отбори в областта, които имат желание да се развиват тук. Общинският съветник припомни, че именно по тази схема В. Търново е дало националните Краси Бълков, Трифон Иванов, Илиян Киряков и Цанко Цветанов, а и много други успешни състезатели. Той е готов да вози безплатно отборите на бъдещия общински клуб, така както го прави от години с тези на  „Етър- 1924".