Свищовските полицаи спечелиха празничния футболен турнир, кметът Даниел Панов подари знамена на РПУ- В. Търново
Свищовските полицаи спечелиха празничния футболен турнир, кметът Даниел Панов подари знамена на РПУ- В. Търново / Дарик нюз

Свищовските полицаи спечелиха футболния турнир за Купата на директора на ОД на МВР във В. Търново.

Надпреварата в ДКС "В. Левски" бе посветена на празника на полицията 5 юли и в нея участваха общо 12 отбора от структурните звена на ОДМВР - В. Търново, ОУ „ПБЗН" - В. Търново, Районно управление „Транспортна полиция"- Г. Оряховица, Община - В. Търново и Районен съд - В. Търново.

На финала свищовското РПУ удари с 2:0 състава на РПУ- В. Търново  и отнесе трофея в крайдунавския град. И двете попадения за победителите бяха дело на бившия футболист на "Академик" Станислав Йончев.

В малкия финал тима на Областната дирекция на МВР разгроми с 8:2 този на Общината. Общинарите се явиха само с четирима души за мача и след като до почивката губеха с 2:0 получиха неочаквана подкрепа от рефера Светослав Стефанов. Той смени фланелките и набързо заби две ефектни попадения в мрежата на полицаите, а след това си заработи и жълт картон, защото тръгна да дава съвети на колегата си Стоян Денев как да свири.

По време на награждаването бяха отличени и победителите в турнира по стрелба с пистолет "Макаров, който се проведе в началото на седмицата.

Купите и грамотите бяха връчени от кмета Даниел Панов, който бе и патрон на тазгодишния празник на полицията в старата столица, областния управител проф. Пенчо Пенчев, председателя на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Георги Велинов, заместник- директора на ОД на МВР старши инспектор Иван Янакиев, началника на отдел „Охранителна полиция" гл. инсп. Иван Каназирски, началника на НВУ "В. Левски" бриг. генерал Цветан Харизанов и Тошо Кръстев- председател на Националното сдружение на кметовете и кметските наместници в Република България, които поднесоха своите поздравления към служителите на реда.
Кметът Даниел Панов благодари на полицаите за тяхната всеотдайна работа по създаването на сигурността на гражданите на В. Търново и региона. Той подари на Районното управление в старата столица над 20 знамена на Европейския съюз,  България и Община Велико Търново.
 Иван Янакиев прие от името на комисар Живко Коцев благодарствен плакет от Зоналният съвет на БФС за заслуги по опазването на обществения ред  при провеждането на футболните срещи.