Спипаха телефонен измамник с дълго досие
Спипаха телефонен измамник с дълго досие / Дарик нюз, архив

Великотърновски криминалисти разкриха извършител на телефонна измама по схемата колетна пратка. Работата по случая е започнала още през декември миналата година.

На 12 декември непознат мъж се обадил по телефона на 79-годишна жена от старата столица, заблудил я, че племеникът й изпраща колет от чужбина с много важни документи, който трябвало да получи от куриерска фирма срещу сумата от 1 300 лв.  Жената платила на непознат мъж, но получила празен пакет и потърсила съдействие от полицейските служители в старата столица.

След проведени действия по разследването криминалистите влезли в дирите на извършителя – 24-годишният П. И. от Г. Оряховица с 29 криминални и съдебни регистрации, специализиран контингент по линия «телефонни измами». След доклад на материалите по случая в прокуратурата той е привлечен в качеството на обвиняем за извършена от него измама при условията на опасен рецидив. Към момента П. И. е с наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" по друго досъдебно производство в Плевен за идентично престъпление.