Служител на Община Горна Оряховица с първо място в конкурс на ОП Регионално развитие
Служител на Община Горна Оряховица с първо място в конкурс на ОП Регионално развитие / снимка: Община Г. Оряховица

Мария Алипиева, старши специалист от Дирекция „Местно икономическо развитие" на Община Горна Оряховица, е класирана на първо място в конкурс за визуализация на бъдещата Оперативна програма за регионално развитие 2014-2020 г. Конкурсът бе обявен на 16 юли т.г. и обхващаше три обособени позиции: формулиране на име на бъдещата оперативна програма за регионално развитие 2014-2020 г.; формулиране на послание (слоган) и разработване на лого и презентационни материали.

Мария Алипиева е победител във втора позиция. Посланието й „Градове с бъдеще" е предпочетено от авторитетно жури, съставено от изтъкнати представители на българското изобразително изкуство и писаното слово, филмовото изкуство, електронните и печатни медии, както и представители на Управляващия орган на ОП „Регионално развитие" и МРРБ. Предложенията на участниците в конкурса са били разгледани от Валери Запрянов, Венелина Гочева, Джеки Стоев, Екатерина Генова, Кирил Вълчев, Красимир Узунов, Любен Генов, Милена Виденова, Николай Младенов, Юрий Дачев, Марио Ханджиев, Славянка Горанова, Цветелина Димитрова.

Класираните на първите три места по всяка обособена позиция ще бъдат наградени от ръководителя на Управляващия орган на ОП „Регионално развитие" Деница Николова на официална пресконференция на 26 октомври-професионалният празник на строителя. Наградният фонд е на стойност 29 000 лв. Той ще бъде разпределен между авторите на предложенията, класирани на първите три места.

Изборът на подходящо име, лого и послание на програмата ще допринесат за по-голямата й разпознаваемост от широката общественост и ще спомогнат да я отличат като инструмент за регионално развитие, който се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Класираните на първо, второ и трето място предложения в конкурса са публикувани на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие.